Novi Jeep Cherokee

Bogato naslijeđe, napredna tehnologija, kvalitetna izrada i vrhunski dizajn ujedinjeni su kako bi nastao novi Jeep® Cherokee – korak dalje u evoluciji najboljeg terenca srednje klase koji podjednako dobro ispunjava zahtjeve modernog života u gradu kao što se nosi sa avanturama van utabanih staza.

Sa novim, upečatljivim izgledom koji ostaje vjeran genetskom kodu brenda, kao i tehnologijom jednostavnom za korišćenje, novi Cherokee nudi više udobnosti, povezanosti, sigurnosti, pogodnosti i zaštite. Pravi izbor za kupca koji živi svoje „urbane avanture“ u potrazi za vozilom koje pruža i udobnost i funkcionalnost, istovremeno obezbjeđujući terenske performanse i jedinstven dizajn koji postavljaju standarde.

Uz četiri napredna motora uparena sa poboljšanim i visokoefikasnim mjenjačima, izborom od tri režima pogona na sva četiri točka i nezavisnim prednjim i zadnjim vješanjem, razvoj modela Cherokee obezbijedio je izvanrednu vožnju i upravljivost, kao i terenske sposobnosti koje postavljaju standarde.

U Evropi, novi Cherokee pokretaće štedljivi MultiJet II turbo dizel agregat od 2,2 litre koji nudi dva nivoa snage – 150 KS i 195 KS – uparen sa 6-stepenim ručnim odnosno 9-stepenim automatskim mjenjačem. Ponuda motora biće dodatno proširena sljedeće godine dodatkom novog rednog četvorocilindričnog turbo benzinca sa direktnim ubrzgavanjem od 2,0 litre, koji prema procjenama proizvodi 270 KS i obezbjeđuje izvanredne performanse i ekonomičnu potrošnju goriva.

Novi Jeep Cherokee nudi pakete opreme Longitude, Limited i Overland i biće dostupan u Jeep salonima širom Evrope od septembra 2018. Novu Cherokee liniju upotpuniće predstavljanje Sport i neuzaustavljivog Trailhawk modela sljedeće godine.

Autentični Jeep dizajn

Spoljašnjost novog modela Jeep Cherokee osvježena je kako bi se dobio novi, moderan i upečatljiv izgled koji ostaje vjeran legendarnom stilu brenda Jeep, istovremeno ističući premijum karakter modela. Novi dizajn spoljašnjosti uključuje novu masku, u potpunosti LED farove kao dio standardne opreme, dnevna svjetla i (DRL) i maglenke uokvirene sjajnim ukrasnim detaljima. Karakteristični poklopac motora ima novu laganu aluminijumsku strukturu i odvojen je od prednjih blatobrana, što modelu Cherokee daje još prepoznatljiviji izgled.

Slično tome, novi savremeni izgled naglašava zadnji profil novog modela Jeep Cherokee uz preoblikovane detalje i time stvara više harmonije u prelazu na zadnji deo vozila. Zadnja svjetla ovog modela ostaju sastavni dio pozadine, na kojoj se nalazi i tanka homogena traka od LED lampi koja uokviruje pojedinačna stop i signalna svetla. Pri tom, nova i redizajnirana vrata prtljažnika od lakog kompozitnog materijala opremljena su integrisanim svjetlom sa ručicom za otvaranje koja je pomjerena naviše zarad lakšeg rukovanja. Pored toga, vrata prtljažnika moguće je otvoriti i pokretom noge ispod branika.

Kupci će takođe primejtiti novi poklopac za rezervoar i uređaj koji se automatski otvara i zatvara prilikom punjenja goriva, bez ručnog zatvarača.

Konačno, novi model Cherokee pruža zadovoljstvo vožnje sa otvorenim krovom sa CommandView krovnim prozorom sa dvostrukim zastakljenjem, koji se proteže od vjetrobranskog stakla do zadnjeg dijela vozila i dostupan je kao posebna opcija.

Standardna Jeep Cherokee linija nudi pet mogućnosti za točkove, uključujući 19-inčne premijum točkove od poliranog aluminijuma na Overland modelima.

Kupci mogu da biraju između 10 različitih boja karoserije: Bright White, Diamond Black, Velvet Red, Billet Silver, Granite Crystal, Light Brownstone, Firecracker Red, Hydro Blue (poslednje dvije ekskluzivne su za model Cherokee Trailhawk), kao i dvije potpuno nove nijanse - Olive Green and Pearl White.

Osvježeni enterijer modela Jeep Cherokee dobio je nove i elegantne note, uz veću udobnost i funkcionalnost, zahvaljujući dobroj raspodeli prostora i novoj tehnologiji. Sve enterijere karakteriše stilizovan dizajn, rukom oblikovane konture, novi materijali visokog kvaliteta, izvrsna izrada i posvećenost detaljima.

Vozači i putnici odmah će primjetiti prefinjene i elegantne detalje kao što su stilizovani ukrasni elementi u bojama Piano Black i Satin Chrome na radiju, otvori za klima uređaj i ukrasne lajsne na mjenjaču, što pruža skladan i harmoničan izgled. Dugme za električnu ručnu kočnicu takođe se nalazi unutar centralne ukrasne lajsne mjenjača radi lakšeg korišćenja.  Na volanu svih modela sa 9-stepenim automatskim mjenjačem i  pogonom na sva četiri točka postavljene su integrisane kontrole za mijenjanje brzina.

Tabla sa instrumentima koja se može podešavati opremljena je 3,5-inčnim LED TFT ekranom ili sa 7-inčnim ekranom u punoj boji. Ekran od 7 inča prikazuje informacije koje vozač lako može da podesi – kao što su navigacija po modelu „skretanje po skretanje“, brzina, potrošnja goriva u realnom vremenu, sigurnosna upozorenja, adaptivni tempomat plus, audio informacije i funkcije specifične za modele Jeep, kao što je sistem Selec-Terrain.

Centralna konzola je takođe redizajnirana kako bi se stvorio dodatni prostor povećanjem prednjeg prostora za odlaganje sitnica, koji je savršen za odlaganje pametnih telefona i drugih uređaja u blizini integralnog USB ulaza za lak pristup povezanim uređajima. Zapremina prtljažnika je takođe povećana za 70 litara, što znači da je ukupni kapacitet za prtljag maksimalnih 570 litara (do roletne prtljažnika), i takođe pruža dodatni, pogodan prostor za skladištenje opreme za svakodnevne avanture.

Ponuda naprednih motora
Izbor motora za novi model Jeep Cherokee  proširen je i nudi različite mogućnosti kako bi zadovoljio potrebe i posebne zahtjeve kupaca.
U središtu nalazi se 2,2-litarski MultiJet II turbo dizel motor sa Stop/Start (ESS) tehnologijom koji pruža nevjerovatnu fleksibilnost i performanse.  Kada se upari sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem, proizvodi 150 KS i obrtni moment od 350 Nm i dostupan je u konfiguracijama 4x2 i 4x4. Uparen sa 9-stepenim automatskim mjenjačem obezbeđuje 195 KS i obrtni moment od 450 Nm i dostupan je u konfiguraciji 4x4 (u ponudi je takođe i dvobrzinska jedinica za pokretanje motora sa režimom 4WD LOW) i – po prvi put na modelu Cherokee – takođe i u konfiguraciji 4x2.
Konstrukcija 2,2-litarskog MultiJet II motora sa četiri cilindra sadrži i posebnu aluminijumsku glavu motora sa 16 ventila i dvostrukom bregastom osovinom koja je napravljena da izdrži radni pritisak komon rejl sistema ubrizgavanja sa podešavanjem stope ubrizgavanja, koji radi pri pritisku od 2000 bara. Dizajn klipova, klipnjača i koljenastog vratila optimizovan je da umanji njihovu težinu.
Oblik komore za sagorijevanje i smanjeni nivo kompresije garantuju smanjenu emisiju azotnih oksida (NOx) i odlične performanse, dok solenoidni ubrizgavači distribuiraju gorivo vrlo precizno zarad bolje ekonmičnosti potrošnje i tišeg rada motora tokom vožnje.
Motor obezbjeđuje novi turbo punjač varijabilne geometrije koji je integrisan u izduvnu granu auspuha. To umanjuje težinu motora i poboljšava funkcionalnost sistema za tretman izduvnih gasova „SCR katalizatora na filteru“. Ovo rješenje integriše selektivnu katalitičku redukciju (SCR) sa filterom čestica čađi dizela (DPF), kako bi se pospiješilo smanjenje NOx putem ubrizgavanja ADblue (pasivna SCR ispod poda kontroliše amonijak koji nije prošao hemijsku reakciju, čime se proces redukcije nastavlja) i redukcije čestica putem kontrole regeneracije. Motor od 2,2 litre usklađen je sa standardom Euro 6D-Temp.

Novi 2,0-litarski turbo motor sa direktnim linijskim ubrizgavanjem i četiri cilindra, koji isporučuje 270 KS i 400 Nm obrtnog momenta i koji je uparen sa automatskim devetostepenim mjenjačem, biće dostupan u Evropi u prvom kvartalu 2019. Opremljen sistemom za zaustavljanje i pokretanje motora Stop/Start (ESS), ovaj novi benzinac obezbeđuje ekonomičnost potrošnje goriva i dobre performanse i biće dostupan na modelima sa pogonom 4x4.


Superiorne performanse na putu

Prednje nezavisno vješanje sa MacPherson podupiračima i zadnje nezavisno vješanje sa višestrukom vezom upijaju neravnine kako na putu tako i van njega i stvaraju izvanrednu udobnost za putnike u automobilu. Prednje vješanje omogućava hod od 17 cm (6,7 inča), dok zadnje vješanje ima hod od 19 cm (7,8 inča) za bolje vertikalno pomeranje točkova. Izolovani zadnji pomoćni ram, visoka čvrstoća, prednje unakrsno ojačanje, i superiorna torziona krutost doprinose prijatnijoj i tišoj vožnji kao i vrhunskom upravljanju novog modela Cherokee.

Neprikosnovene sposobnosti pogona 4x4 brenda Jeep

Sa pogonom na prednjim točkovima ili na sva četiri točka, novi Cherokee nudi tri inovativna 4x4 sistema koji su dodatno unapređeni i donose sposobnost pogona 4x4 bez premca u svim vremenskim uslovima.

Jeep Active Drive I:  Ovaj sistem potpuno je redizajniran. Inžinjeri brenda Jeep su za zadatak imali da smanje masu i povećaju efikasnost nove generacije modula zadnje vuče (RDM), koji je potpuno automatizovan i donosi besprijekorno upravljanje pri svim brzinama i kada je uključen pogon na sva četiri točka i kada nije. Kao rezultat ovoga, težina je smanjena za 8 kilograma, a i obrtni moment pri malim brzinama je smanjen za pola zarad smanjenja potrošnje goriva. Jeep Active Drive I ne zahtjeva nikakvu intervenciju vozača niti povratne informacije i pravi korekcije da bi se osigurala stabilnost vozila i poboljšao odziv pri podupravljanju i preupravljanju.
Active Drive I je sistem neprestanog pogona na sva četiri točka koji ne zahtjeva posredstvo vozača.  U normalnim uslovima, on šalje raspoloživi obrtni moment na prednje točkove dok prati brzinu prednje i zadnje osovine. Ako sistem primjeti da se prednja osovina vrti brže od zadnje, on će poslati snagu na zadnju osovinu preko uređaja za transfer snage dok brzine ne budu ravnomerno raspoređene, što donosi poboljšanje sposobnosti koje se lako koriste u svim vremenskim uslovima.

Jeep Active Drive II: Ovaj sistem sadrži sve osobine sistema Active Drive I ali, zahvaljujući dvostepenoj jedinici prenosa snage, ima i opcioni režim pogona na sva četiri točka, niskog opsega stepena prenosa sa odnosom redukcije od 2,91:1 koji omogućava poboljšane sposobnosti penjanja, kao i izvanredan najviši odnos prenosa za veoma zahtjevne terene.

Ovaj sistem takođe uključuje i sistem za kontrolu pri vožnji nizbrdo (Hill-descent Control), koji omogućava modelu Cherokee da se kontrolisano spušta niz neravan teren a da vozač pritom ne mora da pritiska kočnicu.

Jeep Active Drive Lock: Jeep Active Drive Lock poseduje sve karakteristike sistema Jeep Active Drive II i na to dodaje blokadu zadnjeg diferencijala za superiorno prijanjanje u prenosima niskog opsega za prevazilaženje prepreka i za ekstremne uslove terenske vožnje. Ovaj sistem imaju samo modeli sa Trailhawk paketom opreme, koji će odmah na startu prodaje biti dostupni na tržištima van Evrope. Na evropskim tržištima, paket opreme Trailhawk biće u ponudi od prvog tromesečja 2019. Jeep Active Drive Lock takođe uključuje i sistem za odabir ciljne brzine (Selec-Speed Control) – funkciju koja omogućava vozaču da izabere ciljnu brzinu, između 1km/h i 9km/h, što je idealno za penjanje po stenama, spuštanje/savladavanje ekstremnih nagiba, ili prolazak kroz vodu.

Selec-Terrain: Svi pogonski 4x4 sistemi na modelu Cherokee donose renomirani Jeep Selec-Terrain sistem za kontrolu prijanjanja, sa četiri režima (automatski (Auto), za sneg (Snow), sportski (Sport) i za pijesak/blato (Sand/Mud)). Trailhawk paket opreme uz to nudi i režim za prelazak preko kamenitog terena (Rock), sa kojim možete da idete na najzahtjevnije terenske avanture.

Rear axle disconnect: ovaj uređaj, koji je prisutan na svim 4x4 sistemima, donosi smanjenje gubitka energije kada pogon na sva četiri točka nije neophodan u korist bolje potrošnje goriva. Sistem za isključivanje pogona na zadnjoj osovini neprimjetno prelazi sa pogona na dva točka na pogon na četiri točka i obrnuto, što omogućava potpunu kontrolu obrtnog momenta u svakom trenutku i ne zahtijeva nikakvu intervenciju vozača.

Tehnologija jednostavna za korišćenje sa Uconnect sistemima četvrte generacije

Novi Jeep Cherokee takođe ima i najnovije  UconnectTMsisteme, donoseći uređaje za komunikaciju, zabavu i navigaciju, kao i druge inovacije osmišljene da poboljšaju i iskustvo u vožnji i udobnost putnika. U zavisnosti od paketa opreme, Jeep Cherokee može biti opremljen UconnectTM sistemima za navigaciju od 5, 7 i 8,4 inča kao i  UconnectTM NAV sistemom od 8,4 inča, koji imaju jače procesore, brže paljenje i ekrane osjetljive na dodir sa slikom visoke rezolucije. Ovaj sistem omogućava vozaču da upravlja raznim funkcijama u automobilu, uključujući klimu i audio sistem, direktno putem UconnectTM ekrana. Verzije modela Jeep Cherokee koje su opremljene sistemima  UconnectTM 7.0, 8.4 ili 8.4 NAV imaju kapacitivne ekrane osjetljive na dodir, velike oštrine i sa punim spektrom boja, a uključuju i aplikacije Apple CarPlay i Android Auto. Uz Sport paket opreme dobija se sistem UconnectTM od 5 inča sa Bluetooth tehnologijom i glasovnim komandama.
Još neke od funkcija novog UconnectTM sistema uključuju obavljanje poziva ili korišćenje navigacije bez korišćenja ruku, kao i opciju pretvaranja teksta u govor za svakodnevno bezbijedno, udobno i povezano iskustvo u vožnji. Ugrađene opcije na radiju su takođe tu da omoguće vozaču i putnicima da puštaju radio preko interneta putem Bluetooth konekcije ili kompatibilnih uređaja koji mogu da se utaknu u USB ili AUX portove.
UconnectTM navigacija sa uputstvima za svako skretanje standardni je deo UconnectTM NAV sistema od 8,4 inča i uključuje davanje glasovne komande u jednom koraku, kako bi kupci brenda Jeep mogli lakše da izgovore adresu i koriste navigaciju u pokretu.

Jeep UconnectTM LIVE usluge dostupne na UconnectTMNAV sistemu od 8,4 inča
Uconnect NAV sistem od 8,4 inča na novom modelu Jeep Cherokee takođe nudi i  Uconnect LIVE usluge koje omogućavaju korisniku da  vidi i prati mnoštvo aplikacija na Uconnect ekranu tako što će jednostavno povezati svoj pametni telefon sa vozilom. Uconnect LIVE aplikaciju možete preuzeti sa App Store ili Google Play prodavnica koje imate instalirane na vašem pametnom telefonu. Standardne funkcije na Uconnect sistemu of 8,4 inča na modelu Cherokee su povezana navigacija (Tom Tom Live). Druge Live usluge uključuju informacije i zabavu: muziku i radio preko interneta, vesti i informacije i navigaciju sa podacima iz saobraćaja koji stižu uživo. Koristeći Uconnect LIVE, korisnici mogu preko ekrana osetljivog na dodir da se povežu na Tune In internet radio sa više od 100.000 stanica iz celog sveta, kao i na Deezermusic platformu sa više od 35 miliona numera ili Reuters servis za vesti iz celog sveta.

Mnoštvo bezbjednosnih i sigurnosnih sistema
Jeep Cherokee proizveden je sa kompletnom ponudom sigurnosnih i bezbjednosnih funkcija. Prvi sigurnosni element vredan pomena je Compact U.S. Wide (CUS-wide) platforma, koja pruža čvrstu osnovu i napravljena je od 65-procentnog čelika velike čvrstine. Inženjeri su potom dodali i aktivne i pasivne bezbednosne i sigurnosne sisteme, uključujući osam vazdušnih jastuka, sistem aktivnog upozorenja na mogućnost čeonog sudara (Active Forward Collision Warning-Plus) sa sistemom za kočenje u hitnim slučajevima (Pedestrian Emergency Braking), sistem za praćenje mrtvog ugla (Blind-spot Monitoring) sa detekcijom bočnog kretanja sa zadnje strane (Rear Cross Path Detection), LaneSense sistem za upozorenje na napuštanje trake (Lane Departure Warning-Plus), sistem za naprednu pomoć pri kočenju (Advanced Brake Assist) i aktivno ograničenje brzine (Active Speed Limiter) – svi ovi sistemi su deo standardne opreme na svim modelima namenjenim evropskom tržištu. Dodatni sigurnosni sistemi uključuju ParkSense sistem za pomoć pri paralelnom i parkiranju pod pravim uglom (Parallel and Perpendicular Park Assist), prilagodljivi tempomat (Adaptive Cruise Control-Plus) sa Stop & Go funkcijom u okviru Limited i Overland paketa u ponudi na evropskom tržištu.

ParkSense sistem za pomoć pri paralelnom i parkiranju pod pravim uglom ostaje istaknuta funkcija kod novog modela Jeep Cherokee. Koristeći ultrasonične senzore na braniku, ovaj sistem pronalazi i navodi vozilo u slobodno parking mesto kada vozač započne proces parkiranja. Sistem za navođenje pri parkiranju automatski kontroliše ugao skretanja, a vozač kontroliše menjač, kočnicu i gas. Paralelno parkiranje moguće je sa bilo koje strane vozila. Tokom parkiranja pod pravim uglom, vozilo unazad ulazi na parking mesto. Uz to, nova funkcija koja upozorava na udaljenost od vozila sa strane sada pomaže vozaču da ima još bolji osećaj  o položaju objekata sa strane dok se vozilo kreće malim brzinama i tokom paralelnog parkiranja.

Prilagodljivi tempomat sa Stop & Go funkcijom značajan je zbog svoje sposobnosti da u određenim uslovima u potpunosti zaustavi vozilo bez intervencije vozača. Radarski i video senzori na modelu Jeep Cherokee lociraju vozila koja se nalaze ispred njega. Ovi senzori takođe vode računa da se vozila nalaze na razdaljini koju je odredio vozač. Ako se ta razdaljina drastično smanji, sistem za elektronsku kontrolu stabilnosti može snažno da aktivira kočnice vozila i dovede ga do potpunog zaustavljanja, čak i kada vozač ni ne dodirne papučicu kočnice. Da bi nastavio putovanje, vozač treba samo da pritisne dugme na volanu ili da dotakne papučicu gasa.

Sistem aktivnog upozorenja na mogućnost čeonog sudara sa kočenjem u hitnim slučajevima prati razdaljine u saobraćaju kada prilagodljivi tempomat nije uključen. Kada radarski i video senzori ispred vozila primete objekat koji se približava velikom brzinom, ovaj sistem unapred napumpa kočnice da se pripremi za hitnu intervenciju od strane vozača. Ako opasnost od sudara i dalje nije otklonjena, sistem aktivnog upozorenja na mogućnost čeonog udara pojačava reakciju tako što:

    aktivira čulna i vizuelna upozorenja
    na kratko pritisne kočnicu da bi upozorio vozača
    pritisne i drži kočnicu 1,5 sekundi da poboljša vreme koje je vozaču potrebno da odreaguje
    aktivira  sistem za naprednu pomoć pri kočenju, ako vozač ne koči dovoljno snažno

 

Sistem za upozorenje na napuštanje trake koristi optički senzor kamere da utvrdi položaj modela Cherokee na putu. Ukoliko dođe do nenamernog napuštanja trake, što se računa kada se primeti promena putanje uz odsustvo uključenih pokazivača pravca, sistem upućuje vizuelno i haptičko upozorenje – gde električni servo sistem (EPS) lagano okreće volan. Ako vozač slučajno zaluta predaleko u drugu traku, sistem upućuje i drugo vizuelno upozorenje.

Novi Jeep Cherokee je napravljen da se vozi potpuno spokojno, koristeći najnaprednije tehnologije da putnici budu sigurni i bezbedni u svim situacijama.

 
 
 
  • Najbolja ponuda vozila i usluga
  • Iskustvo i stručnost
  • Sve na jednom mjestu

Kontaktirajte nas

Svetosavska 221, Glamočani, 78252 Laktaši
Bosna i Hercegovina
Prodaja vozila: +387 (0)51 507 349, +387 (0)51 507 344
Servis: +387 (0)51 508 606
Homologacija: +387 (0)51 508 601
Tehnički pregled: +387 (0)51 508 600
Računovodstvo: +387 (0)51 507 337
Finansije: +387 (0)51 507 336
FAX: +387 (0)51 585 093
Email: info@fiat-auto.ba

Lokacija