Tipo porodica proširena za 2019. godinu

Fiat će započeti 2019. s važnim novostima. Dolazi nova Tipo linija koja danas sadrži tri modela (4-Doors, 5-Doors i Station Wagon) i četiri trim verzije (Street, Mirror i novi S-Design i Sport).
  •     Danas tipo porodica posjeduje Street, Mirror, S-Design i Sport trimove sposobne zadovoljavati potrebe kupaca svih dobi, ukusa i potrebe za mobilnošću.
  •     Nova S-Design verzija, u konfiguracijama s 5 vrata i karavanima, biće dostupna i s novom dvobojnom Passione Red / Black livrerom i novom unutrašnjosti Total Black, koja naglašava njegov sportski karakter.
  •     Utemeljena na novom S-dizajnu Tipo 5-vrata u verziji Sport dodaje posebne elemente dizajna, kao što su prednji odbojnik, bočne obrube, spojler na krovu i zadnji odbojnik s difuzorom.
  •     Tipo Mirror namijenjen je porodicama fokusiranim na povezivost.
  •     Tipo Street je idealan odgovor za mlade kupce koji žele da njihov automobil bude dinamičan, elegantan i pristupačan.
  •     Tipo je vodeći u svom segmentu u Italiji i drugi je najveći svjetski Fiatov model s više od 70% svih automobila prodanih izvan Italije.

To su modeli sposobni zadovoljiti potrebe kupaca svih dobi, ukusa i potreba za mobilnošću. Konkretno, nove S-Design i Sport verzije (posljednja koja je razvijena u saradnji s Moparom), posvećena su mladim i dinamičnim vozačima koji žele prepoznatljiv automobil sa sportskim karakterom, a pridružuju se i Mirror i Street trim. Prvi je namijenjen porodicama koje su usmjerene na povezivost. Ističe se novom Venezia Blue livery, hromiranim detaljima i UconnectTM 7 "HD Live touchscreenom, koji je Apple CarPlay ready i Android AutoTM kompatibilan. Fiat Tipo Street s druge strane nudi kombinaciju atraktivnog stila s tipičnom prostranošću i udobnošću Tipo vozila - nudi mnogo po pristupačnoj cijeni.

Ukratko, postoje svi sastojci za nastavak uspjeha modela. Ne slučajno, Tipo je lider u svom segmentu u Italiji i u prvih deset u sedam evropskih zemalja. Nadalje, to je drugi najveći svjetski Fiat model s preko 70% svih prodanih modela izvan Italije. Uspjeh je započeo ubrzo nakon lansiranja, što pokazuje i prestižna nagrada "Autobest - Best Buy Car 2016" koju je dobila od panela od oko 30 novinara iz najznačajnijih evropskih automobilskih magazina. To je globalni model koji utjelovljuje koncepte koji su tipični za Fiat - funkcionalnost, jednostavnost i karakter.

Tipo S-Design i Tipo Sport - prepoznatljiv karakter i sportski stil

Na temelju nove verzije S-Designa, Fiat Tipo Sport predstavljen je sa sportskom opremom. Niz predanih i ekskluzivnih elemenata dizajna naglašava njegov dinamičan stil. Sportska oprema je dostupna samo na Tipo 5-Doors i pretvara S-Design u vrlo prepoznatljivu vrhunsku verziju zahvaljujući novim sportskim prednjim i zadnjim branicima, bočnim oblogama i novim okvirima svjetala za maglu. Zadnji difuzor zajedno s spojlerom na krovu dodatno upućuju na svijet trka i dovršavaju dinamičan izgled nove verzije.
S mnogo novih detalja iznutra i izvana, novi Tipo S-Design ima još hrabriji karakter. Jedna od najupečatljivijih je primamljiva boja Passione Red livery u kombinaciji s kontrastnim crnim krovom (opcionalno) koji nadopunjuje trenutnu Metropoli Grey, Cinema Black, Gelato White i Colosseo Gray paletu.
Eksterijer karakteriše velika sjajna crna rešetka koja obuhvata cijelu prednju stranu i prednja svjetla koja, na zahtjev, dodaju Bi-xenon tehnologiju koja garantuje 30% bolje performanse u poređenju sa standardnim verzijama. Sjajni crni stil preuzimaju 18-inčni aluminijski naplatci s dijamantnim rezom na profilu usisa zraka i retrovizorima. Zatamnjena stražnja stakla upotpunjuju opremu.
U unutrašnjosti, putnički prostor je čak i sportskiji s ekskluzivnim Total Black ambijentom koji je savršeno mjesto za kožna i tkanina sjedišta s ukrašenim šavovima s dvostrukim šavom i presvlakama presvučenim tehno kožom na upravljaču i ručici mjenjača.
Osim novog izgleda, nova linija motora Tipo Sports i S-Design takođe je proširena s 1,4-litrenim benzinskim motorom od 95 KS i 1,3-litrenim Multijet od 95 KS koji se pridružju 1,4-litrenom T-Jetu sa 120 KS i 1,6-litarskom Multijet-u od 120 KS. Kasnije će u ponudi biti i automatski mjenjač DCT.
Konačno, na obje verzije, za povezivost je zadužen sistem UconnectTM 7 HD LIVE sa ekranom osjetljiv na dodir, koji je spreman za Apple CarPlay i Android AutoTM kompatibilan.

 

 
 
 
  • Najbolja ponuda vozila i usluga
  • Iskustvo i stručnost
  • Sve na jednom mjestu

Kontaktirajte nas

Svetosavska 221, Glamočani, 78252 Laktaši
Bosna i Hercegovina
Prodaja vozila: +387 (0)51 507 349, +387 (0)51 507 344
Servis: +387 (0)51 508 606
Homologacija: +387 (0)51 508 601
Tehnički pregled: +387 (0)51 508 600
Računovodstvo: +387 (0)51 507 337
Finansije: +387 (0)51 507 336
FAX: +387 (0)51 585 093
Email: info@fiat-auto.ba

Lokacija