Jeep® Compass sada tehnološki napredniji i povezaniji

Proizvodnja za Evropu je premještena u Italiju što je rezultovalo ukidanjem carine za ovaj model na tržištu Bosne i Hercegovine
  •     Novi Jeep Compass je tako izmjenjen da ponudi više tehnološkog sadržaja, povezanosti i efikasnosti.
  •     Jeep Compass debituje sa novim 1,3-litarskim turbo benzinskim motorom sa dva nivoa snage (130 KS ili 150 KS), što povećava optimizaciju potrošnju goriva i obezbjeđuje manje emisije CO2 i povećava izuzetne performanse i na stazi  i van nje.
  •     Prvi put, Compass takođe ima pogon na prednje točkove uparen sa automatskim Dual Dry Clutch Transmission (DDCT) mjenjačem, i novim „Sport“ režimom vožnje.
  •     Uconnect usluge za naprednu povezanost unutar i van vozila su novina za Jeep Compass, i postaju dio standardne konfiguracije počevši od Sport paketa opreme.
  •     Šest novih točkova, pet novih boja spoljašnjosti, redizajniran poklopac tovarnog dijela i dodatna unapređenja proizvoda daju osvježen karakter i izgled modelu Jeep Compass.
  •     Novi model Jeep Compass napravljen u Melfiju imaće kraće vrijeme isporuke i više mogućnosti izrade „po narudžbi“ za evropska prodajna mjesta i kupce, čime se povećava njegova komercijalna fleksibilnost.

 
Novi Jeep Compass se sada proizvodi u Italiji, što Jeep-u omogućava garantovanje prosječnog vremena isporuke iz fabrike od oko tri nedjelje. Model nudi lepezu napredne tzv. user friendly tehnologije, tehnologije lake za rukovanje s ciljem da bude efikasan, udoban i povezan u svakodnevnom uživanju u vožnji.

Rastući uspjeh modela, koji je prvobitno pravljen za Evropu u fabrici kompanije FCA u Toluki u Meksiku, omogućio je dovođenje proizvodnje, uključujući i novu 4xe verziju koja sadrži plug-in hibridnu električnu tehnologiju, direktno u Italiju. Ovo označava dalji korak u implementaciji investicionog plana kompanije FCA od 5 milijardi evra za Italiju i kontinuiranog razvoja brenda, istovremeno naglašavajući i tehnološku inovaciju i izvrsnost italijanske fabrike, jedne od najinovativnijih u svijetu.

Jeep Compass proizveden u postrojenju kompanije FCA u Melfiju napajaće novi 1,3-litarski benzinski motor koji isporučuje 130 ili 150 konjskih snaga, osiguravajući kupcima nesmetano i ugodno iskustvo vožnje, ili alternativno, nova verzija 1,6-litarskog dizelskog MultiJet II motora sa 120 konjske snage sa sistemom SCR (selective catalyst reduction). Nove karakteristike uključuju nove Uconnect usluge za poboljšano povezivanje unutar kabine vozila i  van nje, nove stilske elemente kao što je šest različitih dizajna točkova (po jedan specifičan za svaki paket opreme) i novu paletu boja sa pet novih boja eksterijera: Ivory Tri-Coat, Colorado Red, Blue Italia, Blue Shade i Techno Green Metallic - koje su u ponudi u kombinaciji sa crnim krovom. Nova zaštitna navlaka je takođe dostupna uz sve verzije.

S obzirom na kontinuirano poboljšavanje modela brenda Jeep, dinamičke karakteristike modela Compass su dodatno usavršene, što je dodatno u skladu sa očekivanjima evropskih kupaca. Upravljanje modelom Compass proizvedenog u Melfiju poboljšano je zahvaljujući novom podešavanju upravljačkog sistema, koji za cilj ima poboljšanje njegove lakoće i progresivnosti, i ciljanim intervencijama na sistemu vješanja. Oni uključuju dodavanje amortizera sa ventilima za FSD (frequency selective dumping), kako bi se ograničilo pomjeranje u karoseriji vozila, bez uticaja na udobnost tokom vožnje na grubom terenu. Novi Compass nudi veću preciznost prilikom skretanja pri velikim brzinama, sa manje zanošenja, i više stabilnosti prilikom kočenja. Prije svega, vozač može da osjeti fleksibilnost i preciznost u ponašanju vozila na putu, što je posebno uočljivo na krivudavim putevima.

Jeep Compass proizveden u Melfjiu je u evropskim auto salonima sa potpunom ponudom od tri nivoa opreme – Sport, Longitude, Night Eagle, i Limited i S - svi sa efikasnim turbo benzinskim i dizel motorima uparenim sa pogonom na prednjim točkovima (verzije sa pogonom na sva četiri točka biće dostupne u kombinaciji sa 4xe tehnologijom).

Proizveden u Meksiku, Brazilu, Kini, Indiji i sada takođe u Italiji, Jeep Compass – sa 4xe elektrifikovanom verzijom - zaista je globalni model. Ima vrlo posebnu povezanost sa regionom EMEA i prije svega sa Evropom. Kada je predstavljen 2017. godine, to je bio prvi model Brenda Jeep dizajniran posebno za evropske puteve. Time su postavljeni čvrsti temelji za uspjeh modela Jeep Compass: najprodavanijeg modela brenda Jeep u svijetu u 2019. godini i, zajedno sa modelom Renegade, pokretača komercijalnih rezultata brenda u Evropi, gdje je činio 40% godišnjeg obima prodaje.

Novi 1,3-litarski turbo benzinac
Novi četvorocilindrični 1,3-litarski turbo benzinac koji pokreće Jeep Compass proizveden u FCA fabrici u Melfiju, u italijanskoj regiji Bazilikati, dio je nove porodice FCA Global Small Engine, pokrenute sredinom 2018. godine sa modelom Jeep Renegade.

Ovaj motor zasnovan je na modularnoj strukturi i biće dostupan u modelu Jeep Compass u četverocilindričnoj konfiguraciji sa dva nivoa snage: 130 KS kada je uparen sa šestostepenim manuelnim mjenjačem i 150 KS kada je povezan sa šestostepenim sistemom prenosa sa dvostrukim kvačilom (DDCT) - oba sa pogonom na prednjim točkovima. Ovo je prva primjena automatskog mjenjača u kombinaciji sa pogonom na prednje točkove na modelu Compass, a učiniće ga dostupnijim novim kupcima u C-SUV segmentu (prodaja 4x2 automatika trenutno čini 28% tržišta u Evropi) . Novi 1,3-litarski benzinski motor u skladu je sa Euro 6D standardima i ima GPF filter (gasoline particular filter).

Novi 1,3-litarski turbo-benzinski motor dizajniran je tako da nudi izvanredne performanse i na putu i van puta, istovremeno pružajući odličan komfor tokom vožnje. Za model Compass, 1,3-litarski benzinski motor je unapređen posebnim sistemom turbo-usklađivanja, koji maksimizira reakciju motora pri malim brzinama i smanjuje emisiju CO2 do 27%. Novi motor takođe optimizuje potrošnju goriva do 30% (WLTP ciklus) u poređenju s prethodnim benzinskim 4x4 verzijama sa automatskim mjenjačem.

Jeep Compass, u kombinaciji sa novim 1,3-litarskim Turbo benzinskim motorom i DDCT automatskim mjenjačem prvi put ima sportski režim vožnje „Sport“ koji se aktivira pritiskom dugmeta na centralnoj konzoli. Ovaj dinamični režim vožnje čini svakodnevnu gradsku vožnju još više zabavnom pomoću boljeg upravljanja volanom, oštrijom reakcijom papučice za gas i podešavanjem rada mjenjača putem snažnijih prenosa radi punog rada motora i obrtnog momenta. Isto tako, tokom režima rada „Sport“ blokira se „sailing“ funkcija i aktivira se „fast-off“ režim za brzo pokretanje. Kada se ubrzanje vozila smanji, sprečava se prelazak na veći stepen prenosa kako bi se dobio maksimalni učinak kočenja motora i optimizovao odziv kod sledećeg ubrzanja.

FCA Grupa je osmislila porodicu Global Small Engine kako bi pružila novu ponudu motora na benzinski pogon koji se odlikuju ekonomičnom potrošnjom goriva i performansama u širokom rasponu primjena. Osnovna struktura garantuje efikasnost, modularnost i značajan stepen standardizacije kada su u pitanju dijelovi i proces proizvodnje, fleksibilnost i potencijal za budući razvoj. Ovi motori u potpunosti su izrađeni od aluminijuma zbog lakoće (težina počinje od 110 kg za 4-cilindrični Turbo motor). Kućište radilice, osmišljeno u saradnji sa kompanijom Teksid, izrađeno je od aliminijumske legure proizvedene pod visokim pritiskom. Nakon proučavanja različitih dizajna kućišta radilice, odabrana je arhitektura sa temeljnom pločom, jer nudi najbolji balans težine, konstrukcijskih performansi, buke i vibracija. Sve turbo verzije u GSE porodici karakteriše posjedovanje ekskluzivne MultiAir tehnologije treće generacije, koja poboljšava efikasnost sagorjevanja podešavanjem podizanja ventila i njihove sinhronizacije, i dodatno optimizuje nezavisno otvaranje i zatvaranje ventila.  

Novi 1,3-litarski benzinski motor od 130 konjskih snaga sa ručnim mjenjačem dostupan je u Longitude, Night Eagle i Limited paketima opreme, dok je verzija sa 150 konjskih snaga sa DDCT-om dostupna i sa S paketom opreme. Najveći obrtni moment u obje verzije iznosi 270 Nm (do 40 Nm više u odnosu na prethodni 1,4-litarski benzinski motor). Oba motora su dostupna sa pogonom na prednje točkove.

Ponudu motora modela Compass upotpunjava 1,6-litarski dizelski MultiJet II motor sa 120 konjskih snaga, 320 Nm obrtnog momenta, ručnim mjenjačem i sistemom SCR (selective catalyst reduction) koji su dostupni u kombinaciji sa pogonom na prednje točkove.

Nove UconnectTM usluge za naprednu povezanost unutar i van vozila (na Evropskom tržištu)
Jeep Compass koji se proizvodi u fabrici Melfi ima najmodernije sisteme za povezanost kako bi se zadovoljile potrebe njegovih zahtjevnih kupaca. Prvi put uvedene u Jeep gamu sa modelom Renegade za 2020. godinu, nove Uconnect usluge imaju niz funkcionalnosti, koje su dostupne kroz više dodirnih tačaka, uključujući i My Uconnect mobilnu aplikaciju, pametni sat, vebsajt, dugmiće na svjetlu na krovu i radiju. Dostupni od početka prodaje modela Compass, nove Uconnect usluge će biti dio standardne opreme i na 7 i na 8,4-inčnim sistemima za informacije i zabavu i u svim paketima opreme od Longitude naviše, kako bi se pružila napredna povezanost unutar i van vozila i korisne usluge za unapređenu bezbjednost i udobnost.
Uconnect usluge su podeljene u više paketa. Dostupna kao osnovna usluga, My Assistant se aktivira u fabrici, i nudi hitne usluge u slučaju sudara, usluge pomoći na putu, uključujući i izvještaje o oporavku i zdravlju vozila. My Car, My Remote, My Navigation (samo na 8,4-inčnom Uconnect sistemu za navigaciju) paketi se nude kao standardne usluge uključene u cijenu vozila, i moraju biti aktivirane od strane kupca.

My Car dozvoljava vozaču da kontroliše zdravstveni status i parametre vozila. My Remote nudi mogućnost zaključavanja/otključavanja vrata, paljenje svetala, pronalaženja vozila, kontrolu određenih parametara poput brzine i oblasti u kojoj se kreće i dobijanja obavještenja kada se ti parametri krše. My Navigation (dostupno samo na 8,4-inčnom Uconnect sistemu za navigaciju) uključuje „Send &Go“ uslugu, koja pruža kupcu mogućnost da pošalje odredišta na svoj sistem za navigaciju direktno sa svog pametnog telefona ili internet portala, upozorenja o saobraćaju, vremenskim prilikama i kamerama za mjerenje brzine i mogućnost pretrage lokacija koje su vozaču potrebne.

Modeli 4xe koji će se uskoro pojaviti na tržištu i takođe imaju specifične funkcionalnosti koje pomažu električnoj vožnji. Kupci mogu imati pregled napunjenosti baterije direktno na My Uconnect mobilnoj aplikaciji, da zakažu punjenje i podese klimatizaciju, i dobiju pregled najbližih stanica za punjenje na My Uconnect mobilnoj aplikaciji i 8,4-inčnom Uconnect sistemu za navigaciju kada je baterija pri kraju.

Ponuda Uconnect usluga je upotpunjena opcionalnim uslugama, koje se mogu kupiti na vebsajtu Connectivity. Ove usluge uključuju My Wi-Fi, My Theft Assistance i My Fleet Manager pakete.

 
 
 
  • Najbolja ponuda vozila i usluga
  • Iskustvo i stručnost
  • Sve na jednom mjestu

Kontaktirajte nas

Svetosavska 221, Glamočani, 78252 Laktaši
Bosna i Hercegovina
Prodaja vozila: +387 (0)51 507 349, +387 (0)51 507 344
Servis: +387 (0)51 508 606
Homologacija: +387 (0)51 508 601
Tehnički pregled: +387 (0)51 508 600
Računovodstvo: +387 (0)51 507 337
Finansije: +387 (0)51 507 336
FAX: +387 (0)51 585 093
Email: info@fiat-auto.ba

Lokacija